[lvs-users] Real Server not removed from pool

Roger Littin roger at rlmedia.co.nz
Sun Nov 27 21:54:00 GMT 2011


Hi Andre,

It sounds like you are using Piranha to manage LVS.

I have seen exactly the same issue when using Piranha on Centos 6 and did not manage to find a workaround for it.

It might be worth filing a bug report at http://www.centos.org/

Roger.

On 26/11/2011, at 7:28 PM, Andre Magri wrote:

> Hi,
> I am using DR and using an external program to check whether a server is
> alive or not:
> 
>     send_program = "/root/chknanny.sh %h"
>     expect = "SERVER_OK"
>     load_monitor = none
>     scheduler = wlc
>     protocol = tcp
>     timeout = 10
>     reentry = 10
> 
> This is the chknanny.sh script:
> lynx -dump "http://$1/TestServer.ashx"
> 
> Which should return SERVER_OK . If it does not or it times out the server
> should be removed from the pool.
> 
> I'm having a situation where lynx does not return SERVER_OK but the timeout
> value of 10 seems to have no effect.  The server still remains in the
> server pool which is stranges cause messages log file report this:
> Nov 26 01:34:13 dell-LB1 nanny[2753]: Ran the external sending program to (
> 10.0.1.108:80) but didn't get anything back
> 
> Any ideas?
> 
> Many thanks!
> Andre
> _______________________________________________
> Please read the documentation before posting - it's available at:
> http://www.linuxvirtualserver.org/
> 
> LinuxVirtualServer.org mailing list - lvs-users at LinuxVirtualServer.org
> Send requests to lvs-users-request at LinuxVirtualServer.org
> or go to http://lists.graemef.net/mailman/listinfo/lvs-users




More information about the lvs-users mailing list