[lvs-users] Problem with ldirectord Bug?

Migue Martin miguegt at hotmail.es
Wed Jun 4 10:38:14 BST 2014


Hi all.

I'm having a problem with ldirectord that I can not solve, I comment my situation:


The problem is in the ipvsadm only show a one real IP, when i configured two now, show  the ldirector.cf:


root at ldap1:/home/mamartin# ipvsadm
IP Virtual Server version 1.2.1 (size=4096)
Prot LocalAddress:Port Scheduler Flags
  -> RemoteAddress:Port           Forward Weight ActiveConn InActConn
TCP  ldap-maqueta.cica.es:ldap wrr
  -> ldap2.cica.es:ldap            Route   4      0 0
TCP  [[fc00:1::3]]:ldap wrr
  -> [[fc00:1::2]]:ldap Route   4      0 0

root at ldap1:/home/mamartin# cat /etc/ldirectord.cf
checktimeout=10
checkinterval=2
autoreload=yes
logfile="/var/log/ldirectord.log"
quiescent=yes

#ipv4
virtual=192.168.1.10:389
        real=192.168.1.11:389 gate 4
        real=192.168.1.12:389 gate 4
        scheduler=wrr
        protocol=tcp
     checktype=on
#ipv6
virtual6=[[fc00:1::3]]:389
        real6=[[fc00:1::1]]:389 gate 4
        real6=[[fc00:1::2]]:389 gate 4
        scheduler=wrr
        protocol=tcp
        checkport=389
     checktype=on


and in the logs I see nothing clear:

root at ldap1:/home/mamartin# ldirectord -d /etc/ldirectord.cf start
DEBUG2: Running system(/sbin/ipvsadm -a -t 192.168.1.10:389 -r 192.168.1.11:389 -g -w 0)
Running system(/sbin/ipvsadm -a -t 192.168.1.10:389 -r 192.168.1.11:389 -g -w 0)
DEBUG2: Quiescent real server: 192.168.1.11:389 (192.168.1.10:389) (Weight set to 0)
Quiescent real server: 192.168.1.11:389 (192.168.1.10:389) (Weight set to 0)
DEBUG2: Disabled real server=on:tcp:192.168.1.11:389:::4:gate:\/: (virtual=tcp:192.168.1.10:389)
DEBUG2: Running system(/sbin/ipvsadm -a -t 192.168.1.10:389 -r 192.168.1.12:389 -g -w 0)
Running system(/sbin/ipvsadm -a -t 192.168.1.10:389 -r 192.168.1.12:389 -g -w 0)
DEBUG2: Quiescent real server: 192.168.1.12:389 (192.168.1.10:389) (Weight set to 0)
Quiescent real server: 192.168.1.12:389 (192.168.1.10:389) (Weight set to 0)
DEBUG2: Disabled real server=on:tcp:192.168.1.12:389:::4:gate:\/: (virtual=tcp:192.168.1.10:389)
DEBUG2: Checking on: Real servers are added without any checks
DEBUG2: Resetting soft failure count: 192.168.1.12:389 (tcp:192.168.1.10:389)
Resetting soft failure count: 192.168.1.12:389 (tcp:192.168.1.10:389)
DEBUG2: Running system(/sbin/ipvsadm -a -t 192.168.1.10:389 -r 192.168.1.12:389 -g -w 4)
Running system(/sbin/ipvsadm -a -t 192.168.1.10:389 -r 192.168.1.12:389 -g -w 4)
Destination already exists




root at ldap1:/home/mamartin# cat /var/log/ldirectord.log
[Tue Jun  3 09:39:29 2014|ldirectord.cf|19266] Quiescent real server: 192.168.1.11:389 (192.168.1.10:389) (Weight set to 0)
[Tue Jun  3 09:39:29 2014|ldirectord.cf|19266] Quiescent real server: 192.168.1.12:389 (192.168.1.10:389) (Weight set to 0)
[Tue Jun  3 09:39:29 2014|ldirectord.cf|19266] Resetting soft failure count: 192.168.1.12:389 (tcp:192.168.1.10:389)
[Tue Jun  3 09:39:29 2014|ldirectord.cf|19266] system(/sbin/ipvsadm -a -t 192.168.1.10:389 -r 192.168.1.12:389 -g -w 4) failed:
[Tue Jun  3 09:39:29 2014|ldirectord.cf|19266] Added real server: 192.168.1.12:389 (192.168.1.10:389) (Weight set to 4)
[Tue Jun  3 09:39:29 2014|ldirectord.cf|19266] Resetting soft failure count: 192.168.1.11:389 (tcp:192.168.1.10:389)
[Tue Jun  3 09:39:29 2014|ldirectord.cf|19266] Restored real server: 192.168.1.11:389 (192.168.1.10:389) (Weight set to 4)
[Tue Jun  3 09:39:29 2014|ldirectord.cf|19266] Resetting soft failure count: [[fc00:1::2]]:389 (tcp:[[fc00:1::3]]:389)
[Tue Jun  3 09:39:29 2014|ldirectord.cf|19266] system(/sbin/ipvsadm -a -t [[fc00:1::3]]:389 -r [[fc00:1::2]]:389 -g -w 4) failed:
[Tue Jun  3 09:39:29 2014|ldirectord.cf|19266] Added real server: [[fc00:1::2]]:389 ([[fc00:1::3]]:389) (Weight set to 4)
[Tue Jun  3 09:39:29 2014|ldirectord.cf|19266] Resetting soft failure count: [[fc00:1::1]]:389 (tcp:[[fc00:1::3]]:389)
[Tue Jun  3 09:39:29 2014|ldirectord.cf|19266] Restored real server: [[fc00:1::1]]:389 ([[fc00:1::3]]:389) (Weight set to 4)


do not know if this is a bug or a configuration error, can anyone help?

Regards. 
 		 	   		   		 	   		   		 	   		  


More information about the lvs-users mailing list